Overslaan naar content

Payroll Consultant

PSA

Functieomschrijving

PAYROLL CONSULTANT - HBO DENK- EN WERKNIVEAU | 24-40 UUR PER WEEK | RUIME ERVARING | SALARIS: €3.500-€4.500

Ben jij een ervaren professional op het gebied van salarisadministratie en zie jij het wel zitten om onderwijs- en zorgorganisaties te ondersteunen in het optimaliseren van salarisprocessen? Dan zoeken wij jou! Maak kennis met Merces en zet jouw expertise in om het verschil te maken!Payroll Consultant Gezocht Met Groeiambitie!

Ben jij een professional op het gebied van salarisadministratie en zie jij het zitten om onderwijs- en zorgorganisaties te ondersteunen in het optimaliseren van salarisprocessen? Dan zoeken wij jou! Maak kennis met Merces en zet jouw expertise in om het verschil te maken!


Hoe ziet jouw week eruit als Payroll Consultant bij Merces?

Als PSA Consultant bij Merces zijn je weken dynamische gevarieerd. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers, waardoor elke dag anders is. Je begint de week vanuit het kantoor van een klant. Je helpt hen met het verwerken van personeelsmutaties en daarnaast ben je vraagbaak voor je collega’s daar. Door op locatie te werken zijn de lijntjes kort en krijg je een goed inzicht in hun specifieke behoeften en uitdagingen.

Op dinsdag werk je voor een klant waar je al een tijdje voor werkt. De werkzaamheden vinden volgens afspraak plaats vanuit huis of het kantoor in Ede. Je richt je op het beheren van de personeelsadministratie en ondersteunt bij de maandafsluiting. Je zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en controleert of alle mutaties correct zijn verwerkt.

Op woensdag ben je wederom ingepland voor dezelfde klant. Vandaag bespreek je de resultaten van de maandafsluiting bij hun op kantoor en beantwoord je eventuele vragen. Daarnaast werk je aan het verbeteren van hun processen en systemen, zodat alles nog efficiënter verloopt.

De volgende dag hou je je bezig met het verwerken van personeelsmutaties en het controleren van loonstroken voor een van onze klanten. Dit doe je in AFAS of HR2day, ons HR-softwarepakket. In de middag heb je een teamoverleg waar jullie de voortgang van lopende projecten bespreken en nieuwe opdrachten verdelen.

Je sluit de week af met het bijwerken van je administratie en het voorbereiden van de planning voor de volgende week. Je hebt een overleg met een collega die aan een ander project werkt om ervaringen uit te wisselen en elkaar op weg te helpen met tips en adviezen. Tot slot sluit je de werkweek gezellig af met je collega’s op kantoor!

Vereisten

Wat breng jij mee:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Aangevuld met een opleiding op het gebied van salarisadministratie, zoals PDL of VPS.
 • Je hebt ruimschoots werkervaring als salarisadministrateur.
 • Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving rondom de salarisadministratie
 • Je bent klantgericht  en bereid om binnen Nederland te reizen voor het werk.
 • Je hebt ervaring met eHRM softwarepakketten als AFAS, Hr2Day, Visma/RAET.
 • Je houdt van afwisseling en voelt je snel thuis in een nieuwe omgeving.
 • Je hebt affiniteit met de onderwijs- en zorgsector.

Wat wij jou bieden:

 • Een afwisselende functie met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen initiatief.
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen, pensioenregeling, bijdrage vitaliteit en gezondheid, thuiswerkvergoeding.
 • Afhankelijk van jouw ervaring ligt het bruto maandsalaris tussen de €3.500 en €4.500.
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk zelf in te delen voor een goede werk/privé balans.
 • Variatie in werkomgeving: thuis, op kantoor en op locatie bij de klant.
 • Afhankelijk van jouw reisbewegingen (kantoor/klant) hoort hier ook een lease auto bij.
 • Een moderne en open werkplek met een informele, collegiale werksfeer en enthousiaste collega’s.
 • Aandacht voor vitaliteit: We vinden een vitaal team belangrijk en organiseren regelmatig uiteenlopende activiteiten en workshops.
 • Leuke teamuitjes en activiteiten buiten het werk zoals bowlingsavonden, een wijnproeverij, golfclinics, een stedentrip of gewoon lekker losgaan op de dansvloer.Erik
Erik vertelt wat over zijn ervaring in de functie

Voor mij is het de diversiteit in opdrachten en functietaken wat mijn werk zo leuk maakt. Ik werk veel bij klanten op locatie en die afwisseling zorgt ervoor dat ik telkens nieuwe uitdagingen tegenkom. Dat in combinatie met de zelfstandigheid die van mij wordt verwacht geeft mij de vrijheid om voortdurend te groeien als professional. En kom ik er niet uit – dan heb ik nog een team van vakbekwame collega’s achter me die mij kunnen ondersteunen.


Interesse?

Ben je na het lezen van deze vacature enthousiast geworden en wil jij ons team komen versterken? Solliciteer dan direct door je gegevens/CV achter te laten. Wij komen graag met je in contact! Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Anne Kraaijkamp via 06 18617181 of Whatsapp. Natuurlijk is het ook mogelijk om één van de collega’s uit het team te spreken over hun ervaringen bij Merces.

of

Word jij onze nieuwe collega?

WerkenbijMerces
WerkenbijMerces
WerkenbijMerces